Ik wil mijn tuin graag gezond houden, maar hoe?

Het weer in Nederland is vaak lastig te voorspellen. De ene keer komt het met bakken uit de hemel, de andere keer is het zo droog en heet dat je het liefst zo min mogelijk beweegt. Je arme tuin heeft het er maar moeilijk mee. De vraag die bij veel mensen naar voren komt is: hoe houd ik mijn tuin gezond en groen in deze wisselende omstandigheden?

Wat dacht je van een druppelslang?

Onder andere met behulp van een druppelslang! Deze slangen hebben een lange levensduur en geven op een rustig tempo water dicht bij de wortels af, zodat de planten de tijd krijgen om het vocht in zich op te nemen. Je hebt als tuineigenaar de keuze tussen een druppelslang die je bovengronds gebruikt of eentje die je kunt ingraven. Met de laatste voorkom je dat water verloren gaat, je bespaart namelijk tot 50% en hij is erg geschikt voor het bewateren van een gazon.

Of toch liever een zweetslang?

Laat water door de druppelslang stromen en dit druppelt er door de gaatjes in de slang uit. Een zweetslang is ook een optie. Het verschil is dat het water door de waterdoorlaatbare buitenkant sijpelt. Je kunt er op een eenvoudige manier voor zorgen dat de systemen de juiste planten bereiken.

Accessoires voor de tuin aanschaffen is ook een optie

Een blinde slang is misschien ook nog iets om te overwegen. En nee we bedoelen in dit geval niet een blind exotisch huisdier, maar een slang die je tussen twee delen van een druppelslang kunt plaatsen om zo een bepaald deel van de tuin niet te bewateren zonder dat er water verspilt wordt. Mocht je veranderingen willen aanbrengen in de tuin dan is het met dit systeem erg eenvoudig om vertakkingen te maken met behulp van handige fittingen. Zo zorg je ervoor dat al je planten in de tuin voorzien worden van water.

Druppelslang aanleggen

Is een druppelslang aanleggen moeilijk? Nee hoor dit kun je helemaal zelf! Leg de bovengrondse slang om de planten heen, sluit hem aan op de buitenkraan en klaar. Ook vertakkingen zijn mogelijk met behulp van een paar accessoires. Zo kun je de hele tuin bereiken. Ben je van plan om met een ondergrondse slang te gaan werken? Dan moet hij eerst…. juist, onder de grond. Hiervoor dient een geul gegraven te worden. Wanneer dit achter de rug is, sluit je het systeem op ieder gewenst moment aan en je tuin profiteert van het langverwachte water.

Plaats een reactie