Hoe financieer je kunststof kozijnen?

Overweegt u te investeren in kunststof kozijnen? U hebt hier tegenwoordig niet langer een groot budget voor nodig! Kijk bijvoorbeeld eens naar de subsidie Energiebesparing Eigen Huis, welke tot eind 2020 loopt. Ook het aanvragen van een Energiebespaarlening kan een interessante optie zijn.

Deze financieringsregelingen maken het investeren in kunststof kozijnen nog aantrekkelijker. U hoeft immers niet direct een groot bedrag te investeren, maar profiteert wel direct van de voordelen die kunststof kozijnen u bieden. Denk aan lagere onderhoudskosten en een lager energieverbruik.

Financiering van kunststof kozijnen met de Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een initiatief van het Nationaal Energiebespaarfonds. U kunt via deze lening tot maximaal 65.000 euro lenen als particulier. Hierbij profiteert u van een hele gunstige rente. Momenteel ligt de rente voor deze Energiebespaarlening op slechts 1,7%.

De looptijd waarbinnen de lening moet worden afgelost is 10 jaar. Voor een Vereniging van Eigenaars ligt de rente iets hoger. Zij betalen 1,9% rente bij een looptijd van 10 jaar en kunnen 65.000 euro lenen per appartementsrecht. U kunt er in beide gevallen voor kiezen om de looptijd te verlengen, waarbij de rente iets toeneemt. Uw maandlasten zijn echter lager.

Financiering kunststof kozijnen in 2020

Naast de Energiebespaarlening zijn er verschillende andere mogelijkheden om de investering in kunststof kozijnen te bekostigen. Zo is er bijvoorbeeld de subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Ook een persoonlijke lening via een andere kredietverstrekker dan het Nationaal Energiebespaarfonds kan een optie zijn. Mogelijk is de rente van een dergelijke lening hoger, waardoor het interessanter is om voor de Energiebespaarlening te kiezen. Een financieel adviseur kan u hierover adviseren.

Bij nieuwbouwwoningen worden kunststof kozijnen vaak standaard aan de woning toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u de kosten voor de investering in deze kozijnen opnemen in uw bouwdepot. Ook kunt u bij zowel een nieuwbouw- als een bestaande woning kiezen voor een verhoging van uw hypotheek.

Hier zitten wel strenge voorwaarden aan. Sinds 2018 is het niet meer toegestaan om meer dan 100% van de woningwaarde te lenen. Enkel wanneer een verbouwing waarde toevoegt, kunt u de hypotheek verhogen. Dit geldt ook wanneer er overwaarde op uw woning zit.

Plaats een reactie