De voordelen van een creditcard

De voordelen van een creditcard

We hebben allemaal een eigen bankpas die we dagelijks gebruiken. Tegenwoordig worden steeds meer betalingen met de betaalpas gedaan. Ook online worden steeds meer betalingen met een pas gedaan. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Een veel gebruikte methode is de creditcard. Een groot voordeel aan het afrekenen met een creditcard is dat het geld niet direct van je rekening wordt afgeschreven. Echter kan dit voor veel mensen ook een struikelblok zijn. In dit artikel noemen we nog een paar voordelen van het gebruiken van een creditcard.

Het geeft je meer zekerheid

Wanneer je iets hebt afgerekend met je creditcard wordt dit bedrag van je totale saldo van de creditcard afgehaald. Op een bepaald moment van de maand wordt het bedrag uiteindelijk van je lopende rekening afgeschreven. Doordat de afschrijvingen geregistreerd staan op je creditcard heb je altijd het bewijs dat je hebt afgerekend. Wanneer je producten hebt besteld en deze niet aan zijn gekomen is het soms zelfs nog mogelijk om het aankoopbedrag terug te krijgen.

Overal betalen

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een creditcard: je kan overal ter wereld betalen. Een creditcard wordt vaak aangeschaft voor een reis. Ondanks de verschillende valuta’s in andere landen kan je met een creditcard ook hier gewoon betalen. Pinpassen worden niet overal ter wereld geaccepteerd, creditcards over het algemeen wel. Het is wel afhankelijk van het soort creditcard dat je gebruikt, maar de Nederlandse soorten zijn in principe overal bruikbaar.

Eenvoudig afrekenen

Een laatste voordeel van een creditcard is dat het erg eenvoudig is om af te rekenen. Vaak zijn alleen een paar codes nodig om een betaling te kunnen doen. Ook wanneer je even geen saldo op je lopende rekening hebt staan, kan je met je creditcard de betaling gewoon voldoen. Je hebt met een creditcard dus altijd geld op zak en kan in elke situatie afrekenen.

Plaats een reactie