Crypto Exchange uitgelegd

Crypto Exchange uitgelegd

Een exchange is een digitale beurs waar handelaren cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen met verschillende harde valuta of altcoins. Een exchange zoals Bitvavo is een online platform dat fungeert als intermediair tussen kopers en verkopers van digitale valuta zoals Bitcoins.

Zo gaat een Exchange te werk

Exchanges, of online beurzen, koppelen kopers aan verkopers. Bij Bitvavo bijvoorbeeld kun je op de exchange handelen in meer dan 48 verschillende crypto valuta. Net als op een traditionele effectenbeurs kunnen handelaren ervoor kiezen om een bepaalde coin te kopen of verkopen door een marktorder of een limietorder te plaatsen.

Een marktorder autoriseert de exchange om de coins van een handelaar te verhandelen tegen de best beschikbare prijs op de online marktplaats. Een limietorder daarentegen geeft de exchange opdracht coins te verhandelen voor een prijs die juist onder de huidige vraag of boven het huidige bod ligt, afhankelijk of er verkocht of gekocht wordt.

Om transacties uit te voeren op een exchange, moet een gebruiker zich eerst registreren en een reeks processen doorlopen om zijn identiteit te verifiëren. Zodra de authenticatie is geslaagd, wordt een account geopend voor de gebruiker. Vervolgens is het zaak om geld over te maken naar deze account om coins te kunnen kopen.

Wat zijn de kosten van een Exchange?

Aan het kopen of verkopen van een valuta zitten kosten verbonden. Allereerst zijn er transactie kosten. Die kosten zijn gerelateerd aan het de grootte van de het aankoop- of verkoopbedrag en het type valuta. Daarnaast zijn er transferkosten voor het doen van stortingen en opnames van euro´s of dollars in je account. Naast transactiekosten en transferkosten, kunnen handelaren ook worden onderworpen aan valutaconversie tarieven. Deze kosten loop je op als je handelt op een exchange die niet in jouw lokale valuta handelt.

Plaats een reactie