Zo plan je jouw verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, is een planning zeer belangrijk. Afhankelijk van waar je woont, is er een verhuisfirma in de buurt die je kan inhuren om al jouw spullen veilig naar de nieuwe plek te brengen. Zo heb je bijvoorbeeld in België de verhuisfirma in brugge en de verhuisfirma in gent die kunnen helpen bij de verhuizing. Afhankelijk van wat je met de verhuisfirma afspreekt, moet je zelf nog alles inpakken. Vergeet ook niet om naast het legen van alle kasten en tafels, ook de koelkast leeg te halen voordat deze verplaatst gaat worden. De losse planken en lades zijn ook belangrijk om vantevoren te verwijderen.

Duurzaam verhuizen

Omdat het milieu en duurzaamheid steeds belangrijker wordt vandaag de dag, zullen we ook even de focus leggen op het duurzaam verhuizen. Er is een verandering te zien in de manier waarop verhuisbedrijven in verschillende landen hun vervoer regelen. Er zijn een aantal dingen die ze veranderen om u te helpen op een duurzame manier te verhuizen. Als eerste het vervoer. De elektrische auto’s komen steeds meer op de markt, maar ook de bussen waarmee het transport geregeld wordt, zijn tegenwoordig in een elektrische variant te krijgen. Hiermee wordt de uitstoot niet nul, maar wel een groot stuk minder. Daarnaast zorgt dit ook voor een stuk minder geluid, waardoor het geen dieren verstoord.

Verpakken

Het verpakken van de vele spullen die in een huis voorkomen kan op allerlei manieren. Wilt u dit ook op een duurzame manier doen, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de kartonnen verhuisdozen dit keer over te slaan. We zijn zo gewend aan deze dozen, dat we niet doorhebben dat er jaarlijks miljoenen gebruikt worden die vervolgens bij het papierafval terecht komen. Het jammere daarvan is dat deze helaas niet gerecycled kunnen worden. Een optie in plaats van het verpakken in karton is bijvoorbeeld gebruik maken van kunststof of plastic bakken, die na het verhuizen opnieuw gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld op zolder vanalles op te bergen.

Niet vergeten

Terwijl je zo druk bezig bent geweest met het plannen van het verhuizen zelf en het inpakken van alles spullen, moet er natuurlijk niet vergeten worden dat je je adres moet wijzigen bij de gemeente. Het is de bedoeling dat je je uitschrijft bij de gemeente waar je eerst woonde, en inschrijft bij de nieuwe gemeente. In het geval dat je bij dezelfde gemeente blijft, moet je alsnog de adreswijziging doorgeven. Dit heeft te maken met allerlei instanties die deze gegevens automatisch doorkrijgen.

Naast de gemeente is het natuurlijk ook van belang om je adres te wijzigen bij abonnementen, webshops en alle andere instanties die je post sturen. Je wilt deze natuurlijk wel bij het nieuwe adres gaan ontvangen, in plaats van dat het in de handen van de nieuwe bewoner beland. Maak bijvoorbeeld voor vrienden en familie een adreswijzigingskaart. Hierop zet je het nieuwe adres en de ingangsdatum. Mocht je een kaartje te ouderwets vinden, kan je dit natuurlijk ook via sociale kanalen zoals whatsapp naar ze doorsturen. Zorg er wel voor dat dit duidelijk is en dat ze het niet gemakkelijk kwijtraken. Anders moet iedereen met kerst opnieuw om het adres gaan vragen.

Plaats een reactie